Van Oudenaren heeft verhuisplannen


Oudenaren haalt het Noord Hollands Dagblad met de verhuisplannen!

Nieuwbouw autobedrijven

Zaandam: Autoschadebedrijf Van Oudenaren en Suzukidealer Jonker verhuizen naar verwachting eind volgend jaar naar de overzijde van de Provincialeweg. Daar ligt het terrein van de voormalige betoncentrale ZBC aan Oud Zaenden.

Projectontwikkelaar Porten gaat het pand neerzetten. Deze ontwikkelaar tekent ook voor de verhuizing van Engie. Zodra alle drie de bedrijven zijn vertrokken van de Houthavenkade kan de ontwikkelaar daar woningbouw realiseren.
Karel van Oudenaren heeft deze deal gesloten. Hij is ook eigenaar van het pand van de Suzukidealer. ,,We zijn hier al 4,5 jaar mee bezig. Alleen verloopt de laatste fase stroef, omdat de gemeente nog steeds geen vergunning heeft verleend. Kijk, als wij niet kunnen verhuizen dan komen die woningen er niet.”
Ontwikkelaar Albert Ten Brinke maakt zich minder zorgen. ,,De gemeente is van goede wil en heeft ook baat bij de bouw van woningen, zo heeft de wethouder ook gezegd. Alleen regels zijn regels. Het bestemmingsplan staat wel nieuwbouw toe op de plek van de betoncentrale, maar formeel mag daar één gebouw komen. Alleen zitten de twee garagebedrijven niet samen in een pand maar in twee aparte gebouwen. Er wordt nu gekeken hoe we dat kunnen oplossen. Ik heb er alle vertrouwen in. Overigens hebben we de sloopvergunning al, alleen heb je daar niet zoveel aan wanneer je geen bouwvergunning hebt.”

Bedrijfswoning
Van Oudenaren heeft overigens nog een wens: een bedrijfswoning bij het pand. ,, Dat hebben we nu ook en dat is wel zo fijn. Er is dan extra toezicht en die medewerker die er nu woont kan dan ook wel eens afsluiten. Normaal ben ik om 6 uur al aanwezig en ga als laatste weg, maar het is fijn als iemand anders dat ook kan doen”, stelt hij vast. Zelf woont hij in Westzaan en zou eigenlijk al met pensioen moeten zijn met zijn 69ste. ,,Ik vind het nog te leuk en met de nieuwbouwplannen komt het ook wel goed uit. Mijn zoon en dochter zitten nu ook in de zaak en hebben het al druk genoeg.”
Volgend jaar bestaat het bedrijf vijftig jaar. Ooit begonnen in de schuur bij zijn ouders in Nauerna. Na twee andere locaties, streek hij in 1996 neer in het bedrijfspand aan de Houthavenkade. De rest van het pand verhuurde hij aan de Suzukidealer. Zijn eigen schadebedrijf is langzaam uitgegroeid tot een bedrijf met 28 mensen in dienst. Wekelijks worden tachtig auto’s met schade gerepareerd. Nog ouderwets uitdeuken, schuren en spuiten. Kunststof delen worden iet klakkeloos vervangen maar zo mogelijk gerepareerd. ,,We doen alle merken en hebben met de meeste verzekeraars afspraken.We leveren vakwerk en dat weten de klanten. Niet voor niets komt deze klant helemaal uit IJsselstein hierheen” wijst hij naar een man die net zijn klassieker heeft gebracht.
Als alles goed gaat, zitten de twee autobedrijven dus over anderhalf jaar in een strak nieuw pand aan de overzijde. Ook Engie gaat verhuizen en wel naar Hoogtij. Op het bedrijfsterrein aan de Houthavenkade komen ruim 70 woningen. Weer een uitbreiding van de binnenstad als woongebied.
De gemeente gaat aan de Houthavenkade in Zaandam vergunningparkeren voor de bestaande bewoners en betaald parkeren voor bezoekers invoeren. Dit invoeren gebeurt naar de oplevering van de nieuwbouw, de planning staat op eind 2024

Bron: https://www.noordhollandsdagblad.nl

Call Now Button